Ceļojošā cirka izrādē krokodilam mute aizlīmēta ar līmlenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kāda skolotāja ir sašutusi par ukraiņu ceļojošā cirka «Zoo impērija» rīcību, savā izrādē ar līmlenti aizlīmējot Nīlas krokodila muti, tāpēc viņa par redzēto ziņojusi patversmes «Dzīvnieku draugs» darbiniekiem, kuri savukārt vērsušies Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), raksta «Latvijas Avīze».

Dresētājs Sergejs Ļapins skaidrojis, ka «līmlente vajadzīga nevis manai, bet skatītāju drošībai». Pēc viņa teiktā, līmlente dzīvniekam sāpes nesagādājot, jo nepieguļ blīvi degunam, savukārt jebkuru uzpurni viņa Gogi ar kāju noķeksējot, pirms vēl tas kārtīgi uzlikts.

Nīlas krokodili tiek uzskatīti par vieniem no cilvēkam visbīstamākajiem kustoņiem. «Tie arī nepakļaujas apmācībai, tas varbūt pat ir vienīgais dzīvnieks, kuru nedresē,» stāstījis Ļapins. Viņš apgalvojis, ka pats iepriekš spējot paredzēt katru Gogi rīcību, jo cirka priekšnesumam dzīvnieku iegādājies jau sešu mēnešu vecumā no kādas Gruzijas audzētavas.

Par skatītāju un dzīvnieku aizsardzības biedrības pārmetumiem trupas vadītājs juties pārsteigts, jo viņu darbību katrā uzstāšanās vietā pārbaudot PVD darbinieki, un aizrādījumi par līmlentes izmantošanu no viņiem neesot izskanējuši - arī ne pēc pēdējā apciemojuma, kas rīkots, atsaucoties uz protestiem par krokodila mutes aizlīmēšanu.

PVD veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa stāstījusi, ka līdz šim trupā konstatēti pārkāpumi, kas būtiski neietekmē dzīvnieku veselību un dzīvību, piemēram, pārbaudes brīdī dzīvnieka miteklī neatradās ūdens bļoda.

«Saņemot informāciju par krokodilu, veiksim pārbaudi arī pašā pasākuma laikā un, ja tiks konstatēts kādu labturības prasību pārkāpums, kas uzskatāms par neatbilstošu izturēšanos pret dzīvnieku, tiks sastādīts gan pārbaudes protokols, gan uzsākta administratīvā lietvedība par dzīvnieku labturības prasību neievērošanu,» solījusi PVD pārstāve, «aizlīmēta mute kā tāda nebūtu labturības prasību pārkāpums, ja tas nebūtu darīts ar skoču jeb lipīgo līmlenti.»

Par to, kā beigusies pēdējā PVD pārbaude šajā cirkā, Riekstiņa gan neesot bijusi informēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu