Zemes nogruvumā Mjanmas nefrīta raktuvju zonā bojāgājušo skaits pārsniedz 100

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bojāgājušo skaits zemes nogruvumā, kas pagājušajā nedēļas nogalē notika Mjanmas ziemeļos nomaļā nefrīta raktuvju rajonā, ir pārsniedzis simtu, pieaugot līdz 113 cilvēkiem, pirmdien paziņoja glābēji.

Vairāk nekā 100 cilvēku ir pazuduši bez vēsts. Glābšanas operācija pirmdien tika turpināta, un glābēji atrada jaunus bojāgājušo līķus.

Katastrofa notika sestdien Kačinas štata Hpakantas pilsētā, kas ir nefrīta ieguves centrs. Nogruvums sagrāva desmitiem būdiņu nefrīta raktuvju rajonā, kur nezināms skaits cilvēku ir apmetušies, cerot atrast dārgakmeņus.

Šī ir viena no lielākajām katastrofām Mjanmas nefrīta ieguves nozarē.

Tiek uzskatīts, ka bojāgājušie mēģināja atrast nefrīta gabalus, rakņājoties mehānisko rakšanas iekārtu atstātā gruvešu kalnā. Kalnrūpniecības firmas izmanto šīs iekārtas, lai iegūtu Mjanmas vērtīgāko dārgakmeni nefrītu.

Mjanmā iegūtā nefrīta šķirne tiek uzskatīta par gandrīz vērtīgāko dārgakmeni kaimiņvalstī Ķīnā, kur to dēvē par «debesu akmeni».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu