Šonedēļ turpināsies ziemai raksturīgi laika apstākļi, bet brīvdienās gaidāms atkusnis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šajā darba nedēļā Latvijā turpināsies ziemai raksturīgi laika apstākļi, savukārt uz nedēļas beigām tiek prognozēts atkusnis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Meteorologi prognozē, ka valsts centrālajos un austrumu rajonos turpmākās dienas termometra stabiņš pakāpsies nedaudz virs 0 grādu atzīmes, savukārt naktī gaisa temperatūra būs negatīva, līdz ar to arī diennakts vidējā temperatūra būs zem 0 grādiem. Tikmēr Kurzemē un Vidzemē, līča piekrastē, atsevišķas dienas gaisa temperatūra būs virs 0 grādiem.

Nokrišņu daudzums visas nedēļas laikā nebūs liels. Ir gaidāms neliels sniegs, kas gan sniega kārtu būtiski nepalielinās. Savukārt rietumu un centrālajos rajonos gaidāms arī slapjš sniegs un lietus. Sinoptiķi atgādina, ka šādos laika apstākļos uz ceļiem veidojas apledojums, tāpēc autovadītājiem jābūt piesardzīgiem.

Darba nedēļas laikā Latvijā pūtīs galvenokārt dienvidaustrumu un dienvidu vējš, kas nedēļas sākumā galvenokārt būs lēns vai mērens, bet nedēļas vidū pastiprināsies un piekrastē brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15 metriem sekundē.

Novembra pēdējās dienās vējš kļūs stiprāks un vietām tā ātrums brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē. Vējš pūtīs no dienvidrietumiem, tāpēc reģionā ieplūdīs siltākas gaisa masas, līdz ar to arī gaidāms atkusnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu