Vidzemes ziemeļrietumos 10 cm sniega, ceļi slideni; dienā uzspīdēs saule

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/kaibara

Otrdienas rītā galvenokārt Latvijas austrumu pusē snieg, dažviet Vidzemē stipri, un vietām Vidzemes ziemeļrietumu daļā, pārsvarā Salacgrīvas novadā, pēdējās diennakts laikā izveidojusies aptuveni desmit centimetru bieza sniega sega, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis pārsvarā mākoņainas, mazāk mākoņu Kurzemē. Gaisa temperatūra 0..-2 grādi, bet Kurzemes rietumkrastā līdz +5 grādiem. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā mākoņains laiks. Nakts izskaņā sniga. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija -1..+2 grādi, dažviet piekrastē +4 grādi.

23.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25..+26 grādi Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā aptuveni -20 grādu vietām Skandināvijas ziemeļos un augstākajos Alpu kalnos.

Biezākā sniega sega šorīt Salacgrīvā

Šorīt biezākais sniegs bija Salacgrīvā, kur bija izveidojusies astoņus centimetrus bieza sniega sega, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Rīgā un Kalnciemā sniegs bija snidzis četru centimetru biezumā.

Daudzviet Vidzemē un Latgalē sniega sega ir trīs centimetru biezumā - tāda tā fiksēta Alūksnē, Priekuļos, Zosēnos, kā arī Daugavpilī. Skrīveros zemi klāj divus centimetrus plāna sniega kārtiņa.

Kurzemē sniega sega viena centimetra biezumā izveidojusies Kolkā un Stendē, savukārt citur sniega nav.

Otrdien uzspīdēs saule, daudzviet snigs vai līs

Otrdien Latvijā debesis brīžiem skaidrosies. Vidzemē un Latgalē uzsnigs, dažviet Vidzemē dienas pirmajā pusē vēl gaidāms stiprs sniegs, savukārt Kurzemi no rietumiem sasniegs lietus, vakarā nelieli nokrišņi gaidāmi arī valsts centrālajā daļā.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz 0..+4 grādiem, pretvēja piekrastē līdz pat +7 grādiem.

Rīgā uzspīdēs saule, vakarā iespējami nelieli nokrišņi. Pūtīs mērens dienvidu vējš un gaisa temperatūra dienas vidū sasniegs +3 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu mala un anticiklona ziemeļu perifērija. Atmosfēras spiediens ir 761-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu