Peru pie Brazīlijas robežas notikušas divas 7,6 magnitūdu zemestrīces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Peru austrumos pie Brazīlijas robežas otrdienas pievakarē notika divas spēcīgas zemestrīces ar stiprumu 7,6 magnitūdas pēc Rihtera skalas, un tās bija jūtamas arī citās Dienvidamerikas valstīs, tomēr varas iestādes nav ziņojušas par postījumiem vai cietušiem cilvēkiem.

Pirmās zemestrīces epicentrs atradās 169 kilometrus no Iberijas pilsētas un 688 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Limas. Tās hipocentrs bija 601 kilometra dziļumā, informēja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Otra zemestrīce notika pēc piecām minūtēm tajā pašā rajonā, bet tās epicentrs atradās citur. Šīm zemestrīcēm sekoja trīs pēcgrūdieni.

Zemestrīces sašūpoja ēkas Peru pilsētās Kusko, Taknā, Pukaļpā un Arekipā, kā arī dažos Čīles ziemeļu, Argentīnas, Bolīvijas, Kolumbijas un Venecuēlas rajonos.

Peru karaflote noraidīja iespējamību, ka šīs zemestrīces varētu izraisīt cunami.

Peru atrodas virs tektonisko lūzuma līniju loka, tāpēc valstī bieži notiek zemestrīces un vulkānu izvirdumi. 2007.gada 15.augustā 7,9 magnitūdu zemestrīcē Peru gāja bojā 595 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu