Nelielais sals vēl pieturas, bet kļūs mazliet siltāks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien aukstumiņš vēl uzdarbojas, noslīdot mīnusos un neļaujot Vidzemes rajonā dāsni sasnigušajai sniega segai nokust! Lai gan daži skeptiķi pirmajam sniegam paredzēja klātbūtni tik vienas dienas garumā, daba sala klātbūtni pagarinājusi, ļaujot pirmajiem sniegavīriem, sniega zaķiem un sniega pikām ilgāk priecēt mazo un lielo cilvēkbērnu sirdis. Tomēr nedēļas otrajā pusē sals nedaudz atlaidīsies un termometra stabiņš pakāpsies, atgriežoties pluss grādu zonā, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Piektdien gaidāms siltāks, taču lielākajā daļā Latvijas būs apmācies laiks, bet nokrišņu ticamība maza. Rīgā gaisa temperatūra turēsies 0...+3 grādu robežās. Pūtīs dienvidrietumu vējš ar ātrumu 6 līdz 7 metri sekundē. Salacgrīvā un arī Kurzemes piekrastē vēja brāzmas sasniegs 11 – 12 metrus sekundē, gaisa temperatūra būs siltāka +5...+8 grādi. Jūras tuvumā vēja brāzmas sasniegs 11 metrus sekundē. Savukārt Latvijas dienvidu daļā naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -2 grādiem, bet dienas laikā pakāpsies līdz pieticīgajai +1 grāda atzīmei. Vēja brāzmas pūtīs 4 metrus sekundē.

Gismeteo.lv laika ziņasliecina, ka nedēļas nogalē laikapstākļi solās nest siltāku gaisa temperatūru, bet tam līdzi arī nokrišņus un jūras piekrastē spēcīgu vēju!

Novembra pēdējā diena Latvijā varētu būt vētraina, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

30.novembra dienas pirmajā pusē ļoti spēcīgs vējš būs Baltijas jūrā un Rīgas līcī, kā arī Kurzemē, jūras piekrastē, vējš brāzmās var sasniegt ātrumu līdz 20 metriem sekundē. Tomēr uz vakarpusi Kurzemē brāzmu spēks var sasniegt 25 metrus sekundē.

Stiprs vējš 30.novembrī tiek prognozēts visā valsts teritorijā un uz nakti tas tikai pastiprināsies - Kurzemē piekrastes rajonos tas var pārsniegt 25 metrus sekundē un daudzviet tas var būt virs 20 metriem sekundē.

Spēcīgs vējš tiek prognozēts arī nākamajā dienā - 1.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu