Piektdien pūtīs brāzmains vējš, nav gaidāmi lieli nokrišņi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/69839820@N00

Piektdien Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē, pretvēja piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 15-19 metriem sekundē.

Debesis pārsvarā klās mākoņi, daudzviet uzspīdēs saule, nav gaidāmi lieli nokrišņi.

Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi, Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē +5..+8 grādi.

Rīgā mākoņu daudzums brīžiem var samazināties, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Dienvidu vējam brāzmās pastiprinoties līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra sasniegs +3 grādus.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala un ciklonu sistēmas dienvidaustrumu mala. Atmosfēras spiediens no 759 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī valsts ziemeļos līdz 764 milimetriem Latgales dienvidos.

Kurzemes piekrastē gaiss sasilis līdz +8 grādiem un vēja brāzmas sasniegušas 16 m/s

Piektdienas rītā Kurzemes rietumu piekrastē gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +7..+8 grādiem un dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedzis 14-16 metru sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Brāzmains vējš un +5 grādi ir arī Ziemeļvidzemes piekrastē. Valsts lielākajā daļā pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un termometri rāda -2..+3 grādus, dažviet Latgalē vēl -4 grādus.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām skaidrojas. Daudzviet dūmaka, vietām arī nelieli īslaicīgi nokrišņi.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 10 m/s, gaisa temperatūra ir nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,2 grādiem Alūksnē līdz +2,7 grādiem Liepājā.

26.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26 grādi Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -16..-20 grādu augstākajos Alpu kalnos un vietām Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu