Sestdienas rītā saglabājas auksts vējš; dienā uzspīdēs saule

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tramvajs Krišjāņa Barona ielā
Tramvajs Krišjāņa Barona ielā Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdienas rītā Latvijā saglabājas dienvidu vēja brāzmas līdz 8-13 metriem sekundē, Kurzemes rietumkrastā – līdz 17 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Dienas gaitā Latvijā gaidāms sauss laiks, ar mainīgu mākoņu daudzumu.

Gaisa temperatūra sestdienas rītā ir no +1..-3 grādiem, Ziemeļvidzemes piekrastē +3 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē līdz +6 grādiem.

Debesis pārsvarā apmākušās, nav nokrišņu.

Rīgā mākoņains laiks, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniedz 11 metru sekundē. Gaisa temperatūra nulle grādu, kas vējā šķiet kā -6 grādi.

Dienas gaitā saglabāsies auksts dienvidu vējš, kas brāzmās pūtīs ar ātrumu 8-13 metru sekundē.

Gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi.

Rīgā uzspīdēs saule un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs līdz 12 metriem sekundē.

Laikapstākļus Latvijā ietekmē ciklons ziemeļrietumos un anticiklons dienvidaustrumos. Atmosfēras spiediens no 755 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī Ziemeļkurzemē līdz 762 milimetriem Dienvidlatgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,3 grādiem Daugavpilī līdz +8,4 grādiem Liepājā.

27.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +23 grādi Spānijas dienvidos un +25 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -16..-19 grādu Šveices kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu