Pirmdienas rītā Kurzemes rietumu piekrasti, visticamāk, skars vētra

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbilstoši pašreizējām laika prognozēm pirmdienas rītā Kurzemes rietumu piekrastē, tostarp Liepājā un Ventspilī, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās tuvosies 30 metriem sekundē.

Vairāki skaitliskie modeļi paredz, ka vidējais vēja ātrums Baltijas jūrā pirmdien naktī un no rīta sasniegs 25 metrus sekundē, brāzmās pārsniedzot 30 metru sekundē, kas atbilstoši Boforta skalai ir stipra vētra, un arī pret Kurzemes krastu vējš trieksies ar vētras spēku.

Sagaidāms, ka Latvijas lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās saglabāsies zem 20 metriem sekundē. Brāzmas virs 20 metriem sekundē iespējamas ne tikai Kurzemē, bet arī Ziemeļvidzemes piekrastē.

Pēdējā vētra Latviju skāra šā gada 11.janvārī, kad Liepājas ostā bija brāzmas līdz 31 metram sekundē.

Prognozes par gaidāmo vēja stiprumu tiks precizētas svētdien. Lieli vēja postījumi Latvijā netiek prognozēti. Brīžiem būs arī nokrišņi – lietus, slapjš sniegs, vietām iespējama krusa un pērkona negaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu