Ciklons «Nils» Eiropā nes vēja brāzmas līdz 40 m/s un tuvojas Baltijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgs ciklons, kam Vācijas Meteoroloģijas institūts piešķīris vārdu «Nils», svētdien Ziemeļjūrā izraisījis vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 41 metram sekundē (m/s), vakarā vētra visvairāk plosās Dānijā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tuvākajās stundās stiprākie vēji pluinīs Zviedrijas dienvidus, pēc tam vētra skars arī Baltijas valstu piekrasti.

Vētra jūtama plašā teritorijā, tostarp kalnos Šveicē un Austrijā reģistrēta vēja pastiprināšanās brāzmās attiecīgi līdz 36 un 38 m/s.

Ciklona «Nils» dēļ oranžais vētras brīdinājums izsludināts Nīderlandē, Dānijā, Norvēģijas un Zviedrijas dienvidos, Lietuvas piekrastē un Igaunijas salās, kā arī Austrijā, Vācijā un Polijā, turklāt daļā Vācijas un Polijas ziemeļrietumu piekrastē spēkā sarkanais - augstākās pakāpes - brīdinājums. Vēl vairākās valstīs spēkā dzeltenais brīdinājums.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vēja pastiprināšanos Latvijā izplatīs tuvākajā laikā.

Tuvojoties ciklonam, svētdienas pievakarē Liepāju skāra pērkona negaiss, spēcīgs lietus un slapjš sniegs. Vēja ātrums brāzmās pilsētā sasniedza 20 m/s, nokrišņu daudzums - 20 milimetru.

Stiprākais vējš Latvijā tuvākajā diennaktī gaidāms Kurzemes rietumu piekrastē, kur dienvidrietumu, pēc tam rietumu vēja ātrums brāzmās var pārsniegs 25 m/s. Valsts lielākajā daļā vējš būs krietni mierīgāks un brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 m/s, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu