Zviedrijas piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 40 m/s, stiprais vējš sasniedzis Kurzemi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc vētras «Nils» plosīšanās Dānijā, kur tā uz brīdi pārauga orkānā ar brāzmām līdz 46 metriem sekundē, naktī Zviedrijas dienvidu piekrastē reģistrētas vēja brāzmas līdz 40 m/s, un agrā pirmdienas rītā stiprais vējš sasniedzis Kurzemi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Līdz plkst.5.30 lielākās vēja brāzmas Latvijā bija 24 m/s Liepājā, no rīta Kurzemes rietumu piekrastē gaidāma tālāka dienvidrietumu, tad rietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 25-30 m/s, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas rītā pūš dienvidu vējš ar brāzmām līdz 12-17 m/s.

Debesis apmākušās, daudzviet ir nokrišņi, galvenokārt lietus valsts centrālajā daļā.

Kurzemes dienvidrietumos atkal reģistrēts pērkona negaiss – svētdienas vakarā Liepājas apkaimē jau bija pērkona lietusgāzes un krusa.

Gaisa temperatūra no 0..+2 grādiem valsts austrumos līdz +6..+8 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Rīgā dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 14 m/s, Kundziņsalā reģistrēti 19 m/s. Apmācies un lietains laiks, gaiss sasilis līdz +4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,8 grādiem Alūksnē līdz +7,0 grādiem Liepājā.

29.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +23 grādi Spānijas dienvidos un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -17 grādu Skandināvijas kalnos.

Dienas gaitā vējš Latvijā nedaudz pierims

Stiprākais vējš Latvijā gaidāms pirmdienas rītā, dienas gaitā tas pierims, bet pretvēja piekrastē saglabāsies brāzmains, prognozē sinoptiķi.

Kurzemes rietumu piekrastē no rīta gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 25-30 metriem sekundē, pārējā valstī – dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 12-20 m/s.

Pēcpusdienā un vakarā pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā zem 10 m/s, bet Ziemeļvidzemes piekrastē saglabāsies brāzmas līdz 17 m/s, Kurzemes rietumu piekrastē – līdz 22 m/s.

Sākot no valsts rietumiem, debesis brīžiem skaidrosies.

Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, krusa un slapjš sniegs, saglabāsies arī pērkona negaisa varbūtība.

Plašāka nokrišņu zona būs no rīta Latvijas austrumos.

Gaisa temperatūra būs +2..+7 grādi.

Rīgā starp mākoņiem parādīsies saule, iespējams īslaicīgs lietus. Vējš kļūs nedaudz lēnāks – pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka aktīvs ciklons «Nils», tā centrs no Zviedrijas pārvietojas uz Somiju. Atmosfēras spiediens Ziemeļkurzemē pazeminājies līdz pat 737 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu