Vēja dēļ slēgta Salacgrīvas osta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stiprā vēja dēļ šobrīd ir slēgta Salacgrīvas osta, informēja Salacgrīvas ostas kapteinis Normunds Tiesnesis. Tiesnesis gan atklāja, ka rudenī vējaini laika apstākļi nav nekas neparasts. Arī vakar un šodien vēja stiprums pārsniedz ostas noteikumos pieļaujamo.

«Ienākošais kravas kuģis gaida prognozes uzlabojumus aizvējā pie Kolkas raga. Pagaidām vēja stipruma samazināšanās nav manāma,» atklāja kapteinis.

Kā ziņots, šorīt līdz plkst.7 spēcīgākais vējš bijis Ventspilī, kur tas brāzmās sasniedzis ātrumu 28 metri sekundē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Liepājā maksimālais vēja brāzmu ātrums bijis 23 metri sekundē. Savukārt Rucavā, kur maksimālais vēja brāzmu ātrums bija 22 metri sekundē, tas samazinājies līdz 19 metriem sekundē.

Līdz plkst.8 vēja spēks pierimis arī Saldū, kur agrā rītā fiksēts vēja ātrums 20 metri sekundē, bet pēc pāris stundām jau 12 metri sekundē. Citur Kurzemē vējš pūš ar ātrumu 11-14 metri sekundē.

Vidzemes piekrastē spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas Ainažos. Plkst.8 fiksēts vēja ātrums 16 metri sekundē, bet Rīgā joprojām vējš pūš ar ātrumu 14 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu