Decembri prognozē siltu, vējainu un lietainu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šomēnes dominēs vēlam rudenim, nevis ziemai atbilstoši laikapstākļi, liecina ilgtermiņa prognozes.

Tuvākajā nedēļā auksts un sniegots laiks nav iespējams, vēlāk šāda varbūtība pastāv, bet tā ir maza. Tādēļ sagaidāms, ka arī mēnesis kopumā būs silts, ar īslaicīgiem vēsāka laika periodiem un nenoturīgu sniega segu mēneša vidū un beigās.

Krievijas Hidrometeoroloģijas centrs paredz, ka mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs aptuveni grādu virs normas, nokrišņu daudzums - tuvu normai vai lielāks par to.

ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodeļa «Climate Forecast System» aprēķini rāda, ka Baltijas valstīs un Skandināvijā decembris gaidāms pat 2-4 grādus siltāks nekā parasti. Nokrišņu būšot vairāk nekā citkārt.

«Weather Services International» prognozē, ka Baltijā silts būs ne tikai decembris, bet arī janvāris un februāris, tomēr ziemas otrajā pusē pieaugs liela sala varbūtība.

Dominējot Atlantijas cikloniem, reizēm gaidāms stiprs vējš vai pat vētra. Valdošo rietumu vēju dēļ vairāk nokrišņu būs Kurzemē un Vidzemē, īpaši piekrastē un augstieņu rietumu nogāzēs. Visbiežāk līs, dažkārt gaidāms sniegs.

Īpaši silts laiks gaidāms decembra sākumā - mēneša 3.-8.datumā gaisa temperatūra var sasniegt +10 grādu, iespējami atsevišķi siltuma rekordi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu