Latvijā pārspēts 1932.gada siltuma rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Latvijā pārspēts 1932.gadā Kolkā fiksētais maksimālās gaisa temperatūras rekords, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Minētajā gadā 20.decembrī Kolkā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz plus 11,4 grādiem. Šodien pēcpusdienā gaisa temperatūra Rīgā sasniegusi plus 11,7 grādus, bet Mērsragā plus 11,5 grādus.

Gaisa temperatūrai Rīgā, Jūrmalā, Zemgalē un jūras līča piekrastē Kurzemē pakāpjoties līdz nepilniem +12 grādiem, pārspēts decembra otrās dekādes nacionālais siltuma rekords, vietām - arī visa mēneša rekords, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīgā labots decembra maksimālās gaisa temperatūras rekords,

un reģistrētā temperatūra ir arī vēsturiski visaugstākā laika periodā no 16.novembra līdz 21.februārim. Iepriekšējā siltākā decembra diena Rīgā bija 1953.gada 5.decembris, kad termometra stabiņš pakāpās līdz +11,5 grādiem.

Iepriekšējais decembra otrās dekādes rekords Latvijā bija +11,6 grādi 2006.gada 15.decembrī; iepriekšējais 20.decembra rekords bija +11,4 grādi 1932.gadā.

Apdraudēts arī mēneša nacionālais siltuma rekords - 1947.gada 4.decembrī reģistrētie +12,5 grādi.

Latvijas austrumu daļā gaisa temperatūra turpinās paaugstināties līdz vakaram, un pat Ziemeļvidzemē tā var sasniegt +12 grādu, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka šodien daudzviet pārspēti siltuma rekordi atsevišķās meteoroloģisko novērojumu stacijās.

Dienas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz pat +12 grādiem, tādējādi sagaidāms, ka dienā un vakarā daudzviet valstī tiks labots mēneša otrās dekādes, kā arī visa decembra siltuma rekords.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šodien valstī gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. Vietām līs neliels īslaicīgs lietus.

Dienvidrietumu vējš pūtīs ar ātrumu 5-10 metri sekundē, Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 metri sekundē.

Ziemsvētku pūpoli :) #awesomeclimate #jūrmala

A photo posted by Nellija Ločmele (@nellija.l) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu