Kupenu augstums Ventspils apkaimē sasniedz divus metrus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc šīs nedēļas spēcīgās snigšanas un putināšanas Ventspils apkaimē ir līdz diviem metriem augstas kupenas, liecina iedzīvotāju publicētās fotogrāfijas sociālajos tīklos.

Daudz neatpaliek arī Liepājas apkaime. Lai gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati rāda, ka sniega biezums Ventspils un Liepājas novērojumu stacijā svētdien ir attiecīgi 16 un 20 centimetru, realitātē sniega ir krietni vairāk - vidēji 30..50 centimetru, kupenās līdz diviem metriem.

Novērojumu stacijās sniegu mēra tikai vienā punktā, kas nereti atrodas atklātā vietā, kur vējainā laikā sniegs tiek nopūsts, un citviet sniega biezums krietni atšķiras.

Daudz sniega ir arī Kurzemes vidienē. Otrs sniegotākais reģions pēc Kurzemes ir Vidzemes dienvidrietumu daļa - Rīga, Salaspils, Ogre, Sigulda, Ādaži, Saulkrasti un citas vietas.

Rīgas centrā sniega segas vidējais biezums ir 17 centimetru, bet Pārdaugavā, kā arī pilsētas austrumu pierobežā sniega ir pat divreiz vairāk.

Uz austrumiem no Rīgas - teritorijā līdz Saulkrastiem, Siguldai un Ogrei - sniega kārtas vidējais augstums dažviet sasniedz pusmetru, vēsta iedzīvotāji.

Vismazāk sniega ir Latvijas austrumos un dienvidos. Latgalē, lielā daļā Vidzemes un Zemgales nav vairāk par 11-17 centimetriem sniega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu