Vai atgriezīsies ziema un, galvenais, sniegs?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/oddharmonic

Vai tuvākajā laikā gaidāms sals un sniegs? Protams, to nevar izslēgt, bet sinoptiķu prognozes liecina, ka pamatīga snigšana un bieza sniega kārta šajā sezonā vairs nav gaidāma.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārstāve Laura Krūmiņa sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka patlaban pieejamās prognozes februāra vidum, kā arī februāra otrajai pusei un marta sākumam liecina, ka nav pamata runāt par kardinālu laikapstākļu maiņu, īpaši ziemas virzienā.

Pārsvarā šajā periodā saglabāsies patlaban esošā gaisa temperatūra - ap nulle grādiem.

Iespējams, ka kādā brīdī kļūs nedaudz aukstāks: naktīs piesals, kā arī pa dienām iespējams sals, īpaši Vidzemē un Latgalē.

Bet kopumā nevar runāt par tādu stabilu ziemas laikapstākļu atgriešanos, kādus piedzīvojām lielākajā daļā janvāra.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: flickr.com/photos/lodekka

Var teikt, ka Latvijā iestājies meteoroloģiskais pavasaris, jo diennakts vidējā gaisa temperatūra jau vairākas dienas ir virs nulles. Lai arī dažviet tā noslīd zemāk, kopumā pozitīvās gaisa temperatūras gūst pārsvaru pār negatīvajām.

Sinoptiķe arī atgādināja, ka periodā no

šā gada 25.janvāra līdz 3.februārim piedzīvots trešais vissiltākais laiks visā meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Siltāk šajos datumos bija tikai 1989. un 1990.gadā.

Bet līdzīgi silts laiks bija arī 2008.gadā, kad Latvijā gandrīz vispār nebija ziemas laikapstākļu.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: flickr.com/photos/oddharmonic

Lai gan ļoti auksta un spēcīga ziema šosezon vairs nav gaidāma, iespējama īslaicīga snigšana (pat stipra), kā tas mēdz būt agros pavasaros.

Arī patlaban Latvijas austrumos saglabājies sniegs, piemēram, Alūksnē piektdienas rītā bija 4 cm bieza sniega sega, Priekuļos - 2 cm, bet Pļaviņās un Daugavpilī - 1 cm.

Ņemot vērā šābrīža laikapstākļus un turpmākās prognozes,

šogad gaidāms ļoti ilgs pavasara periods.

Parasti janvāra beigās un februāra sākumā gaisa temperatūra ir ļoti zema (pat viszemākā visa gada laikā), šogad šajā periodā bija neparasti silts laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu