Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi jauni siltuma rekordi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Nākamnedēļ Latvijā valdīs meteoroloģiskajam pavasarim raksturīgi laika apstākļi, un tiek prognozēts, ka atsevišķās dienās var tikt fiksēti jauni siltuma rekordi, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vēl nākamajā naktī sals gaidāms gandrīz visā valsts teritorijā - debesīm skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz mīnus 2, mīnus 7 grādiem. Bet jau rīt, 6.februārī, Latviju atkal šķērsos siltā atmosfēras fronte, līdzi atnesot sniegu un slapju sniegu, kas pāries lietū. Sagaidāms, ka ieplūdīs arī siltāks gaiss, kas saglabāsies vēl līdz nākamās nedēļas vidum.

Turpmākajās dienas gaisa temperatūra būs ap plus 3, plus 8 grādiem un meteorologi prognozē, ka atsevišķās dienās tiks fiksēti arī jauni siltuma rekordi.

Svētdien, 7.februārī, kā arī jaunās nedēļas pirmajās dienās nokrišņu būs maz, bet nedēļas otrajā pusē Latviju no dienvidiem šķērsos plaša mākoņu zona, nesot ilgstošu lietu un slapju sniegu. Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpeniski piesals un atkal gaidāms neliels sals.

Tik stiprs vējš, kāds bija pagājušajā nedēļā, nav gaidāms, vien piekrastē atsevišķās dienās tā ātrums brāzmās var sasniegt 15 metrus sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu