Netālu no AES Japānas dienvidos noticis vulkāna izvirdums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas dienvidos netālu no atomelektrostacijas (AES) piektdien ir noticis vulkāna izvirdums, paziņoja Japānas Meteoroloģijas aģentūra. Aģentūra savā interneta vietnē informēja, ka Kagosimas prefektūrā plkst.18.56 pēc Japānas laika (plkst.11.56 pēc Latvijas laika) noticis Sakuradzimas vulkāna izvirdums.

Aģentūra brīdināja, ka vulkāna karsto iežu un gāzu straume var nonākt pat divu kilometru attālumā no izvirduma vietas.

Līdz šim nav saņemtas ziņas par cietušajiem un postījumiem.

Aģentūra paaugstināja brīdinājuma līmeni no otrā uz trešo, kas liedz piekļuvi kalnam. Otrais līmenis liedza cilvēkiem piekļuvi vulkāna krāterim. Ceturtais līmenis aicinātu vietējos iedzīvotājus gatavoties iespējamai evakuācijai, norādīja aģentūra.

1117 metrus augstais kalns atrodas apmēram 50 kilometru attālumā no Sendai AES.

Spēkstacijas operators «Kyushu Electric Power Co» pērnā gada augustā un oktobrī atsāka divu Sendai AES reaktoru darbību. Tie bija pirmie reaktori, kuru darbība Japānā tika atjaunota pēc jauno noteikumu pieņemšanas saistībā ar katastrofu Fukušimas AES 2011.gadā.

Sakuradzimas pussalā, kur atrodas vulkāns, dzīvo apmēram četri tūkstoši cilvēku.

Sakuradzima kādreiz bija atsevišķa sala, līdz to 1914.gadā vulkāna izvirduma laikā lava savienoja ar Japānas Kjusju salu.

Pēdējais lielais Sakuradzimas vulkāna izvirdums notika 2013.gada augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu