Šā gada februāris kļūs par vienu no siltākajiem vēsturē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagaidāms, ka tuvākajās divās nedēļās Latvijā būs ziemai neraksturīgi silts laiks - vidējā gaisa temperatūra gaidāma astoņus grādus virs normas, liecina «Global Forecast System» prognozes.

Līdz ar to šis mēnesis kļūs par vienu no siltākajiem februārim valsts vēsturē. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim vissiltākā februāra tituls pieder 1990.gadam, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra bija no +1,5 grādiem Alūksnē līdz +4,5 grādiem Pāvilostā.

Otro un trešo vietu siltāko februāru sarakstā pagaidām ieņem 1989. un 2008.gads. Pēdējos desmit gados pieci februāri bijuši aukstāki, pieci - siltāki par normu.

Šā gada janvāris Latvijā bija aukstāks nekā ierasts, bet pērnā gada decembris kļuva par otro siltāko meteoroloģisko novērojumu vēsturē, atpaliekot tikai no 2006.gada.

Atbilstoši «Global Forecast System» prognozei tuvākajās divās nedēļās gaisa temperatūra Latvijā pārsvarā būs virs nulles, siltākajās dienās sasniedzot +4..+9 grādus.

Tradicionāli februāris ir gada aukstākais mēnesis, tā ilggadējā vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā ir -4,7 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu