Taivānas zemestrīcē bojāgājušo skaits sasniedz 36

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgajā zemestrīcē, kas sestdien satricināja Taivānas dienviddaļu, bojāgājušo skaits pieaudzis līdz vismaz 36 cilvēkiem, vēstīja Taivānas raidsabiedrība «Eastern Broadcasting Corp».

Zemestrīces vissmagāk skartajā Tainaņas pilsētā 34 cilvēki gājuši bojā, sagrūstot 1989.gadā uzceltam 17 stāvu augstam dzīvokļu kompleksam, un vēl divi cilvēki zaudējuši dzīvību citur šajā pilsētā.

Sagruvušā kompleksa drupās pirmdien vairāk nekā 50 stundas pēc zemestrīces tika atrasti un izglābti divi izdzīvojušie – vīrietis un sieviete, kuru bija piesedzis viņas vīra līķis. Glābēji arī konstatēja 28 gadus vecas sievietes un astoņus gadus vecas meitenes dzīvības pazīmes, bet viņas abas vēl bija iesprostotas šā kompleksa drupās.

No šā kompleksa drupām izglābts vairāk nekā 170 cilvēku, bet tiek uzskatīts, ka tajās vēl ir iesprostoti vairāk nekā 100 cilvēku,

paziņoja Tainaņas pašvaldība.

Zemestrīces stiprums bija 6,4 magnitūdas, un tās epicentrs atradās 39 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Gaosjunas, kas ir Taivānas otra lielākā pilsēta un nozīmīga osta. Pazemes grūdiena hipocentrs atradās desmit kilometru dziļumā.

Taivāna atrodas netālu no divu tektonisko plātņu savienojuma vietas, un to regulāri skar zemestrīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu