Tieši pirms 60 gadiem Latvijā fiksēta vēsturiski zemākā gaisa temperatūra - mīnus 43,2 grādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tieši pirms 60 gadiem - 1956.gada 8.februārī - Latvijā fiksēta meteoroloģisko novērojumu vēsturē zemākā gaisa temperatūra - mīnus 43,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tikmēr šodien maksimālā gaisa temperatūra tiek prognozēta ap plus 7 grādiem, kas nozīmē, ka šīs dienas iespējamā temperatūras amplitūda Latvijā sasniedz 50 grādus.

Pirms 60 gadiem mīnus 43,2 grādu sals tika fiksēts Daugavpilī, savukārt šodien tur tiek prognozēti plus 4,4 grādi. Mīnus 42,2 grādi tika fiksēti Zosēnos, kur šodien gaidāmi plus 3 grādi. Citur Vidzemē un Latgalē 1956.gada 8.februārī gaisa temperatūra bija noslīdējusi zem mīnus 35 grādu atzīmes.

Arī Kurzemē un Zemgalē šajā dienā minimālā gaisa temperatūra daudzviet sasniedza mīnus 34 grādu atzīmi, tikmēr šodien Kurzemē tiek prognozēta plus 6, plus 7 grādu temperatūra.

Šajā dienā pirms 60 gadiem visā Eiropas reģionā valdīja ciklons, kas no Skandināvijas virzījās uz dienvidiem, un Daugavpilī fiksētais sals bija zemākā gaisa temperatūra visā reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu