Arī otrdien gaidāms lietus un brāzmains vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Gaisa temperatūra otrdienas rītā Latvijā sasniedz +7 grādus, brīžiem līst, bet pa dienu Latvijā brīžiem gaidāms neliels lietus, vairāk līs no rīta valsts austrumu daļā un dienas otrajā pusē Kurzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra otrdienas rītā Latvijā ir no +2..+4 grādiem valsts austrumu daļā līdz +5..+7 grādiem rietumu daļā. Debesis pārsvarā apmākušās, un daudzviet brīžiem līst.

Dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metru sekundē, Dienvidkurzemes piekrastē 15 metru sekundē.

Arī Rīgā ir apmācies laiks, dažbrīd līst. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra ir +5 grādi.

Dienas gaitā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 9-14 metriem sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē - līdz 18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +4..+8 grādi.

Rīgā starp mākoņiem parādīsies saule, dienas otrajā pusē atkal uzlīs un dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13 metru sekundē. Gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus joprojām nosaka ciklona austrumu mala, atmosfēras spiediens ir no 742 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 750 milimetriem Latgalē (jūras līmenī).

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,9 grādiem Alūksnē līdz +7,4 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

8.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +23 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā -19 grādu Skandināvijas ziemeļos un -30 grādu Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu