Šodien trīs novērojumu stacijās laboti siltuma rekordi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien trīs meteoroloģisko novērojumu stacijās ir laboti siltuma rekordi, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ainažos līdz šim 9.februāra rekords bija plus 6,8 grādi, bet jaunais rekords ir plus 7,2 grādi. Liepājā jaunais rekords ir plus 7,3 grādi līdzšinējo plus 6,3 grādu vietā, savukārt Skultē jaunais rekords ir plus 7,7 grādi - tur līdz šim rekords bija plus 7,5 grādi.

Visās trīs stacijās ir laboti 1990.gadā fiksētie siltuma rekordi.

Arī vairākās citās novērojumu stacijās ir fiksēta februāra sākumam netipiski augsta temperatūra - ap plus 8 grādiem. Šajā dienā siltuma rekordi iepriekšējos gadus ir bijuši robežās no plus 6,3 līdz plus 9,8 grādiem.

Arī rīt, 10.februārī, tiek prognozēti jauni siltuma rekordi, jo vietām gaisa temperatūra sasniegs plus 9 grādu atzīmi. Saskaņā ar novērojumiem šajā dienā rekordi bijuši robežās no plus 5,2 grādiem līdz plus 8 grādiem. Līdz šim rekordi 10.februārī ir fiksēti 2002., 2001., 1990., kā arī 1914.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu