Trešdiena būs vējaina, lietaina un nesīs jaunus siltuma rekordus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdienas rītā Kurzemē ir lietains laiks, nedaudz īslaicīgi līst arī vietām valsts centrālajā daļā, taču dienas gaitā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5..+8 grādiem, daudzviet pārspējot 10.februāra siltuma rekordu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis šorīt pārsvarā ir apmākušās, gaisa temperatūra +2..+5 grādi. Pastiprinās dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metru sekundē.

Rīgā apmācies laiks, uzpilinājis lietus. Mērens dienvidaustrumu vējš kļūst spēcīgāks, gaisa temperatūra ir +5 grādi.

Valsts lielākajā daļā šodien nedaudz īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu būs pievakarē centrālajos novados, īpaši Zemgalē, taču vietām Kurzemē un Latgalē uzspīdēs saule.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metru sekundē. Vējainākā diena būs valsts austrumos, kā arī Kurzemes piekrastē.

Rīgā sāksies lietus, kas turpināsies visu ceturtdienu. Dienvidaustrumu vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra sasniegs +8 grādus, nedaudz atpaliekot no pērnā gada 10.februārī reģistrētajiem +9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka jauna ciklona austrumu mala, no dienvidiem tuvojas cits ciklons. Atmosfēras spiediens ir no 741 dzīvsudraba staba milimetra Kurzemē līdz 749 milimetriem valsts austrumu pierobežā (jūras līmenī).

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,3 grādiem Alūksnē līdz +8,0 grādiem Jelgavā. Ainažos, Liepājā un Zvejniekciemā tika labots 9.februāra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā otrdien bija +23 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā -20 grādu Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu