Naktī atgriezusies ziema

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī atgriezusies ziema - daudzviet uzsnidzis sniegs. Kopš trešdienas Rīgā nokrišņu daudzums sasniedzis 22 milimetrus, kas ir aptuveni divas trešdaļas no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi. Latvijas austrumu pusē turpina snigt, un sinoptiķi brīdina, ka ceļi ir slideni teju visā valstī. Priekšpusdienā snigšana mitēsies un dienā gaidāmi vairs tikai īslaicīgi nokrišņi.

Sākumā Rīgā lija, ceturtdienas vakarā sāka snigt, un piektdienas rītā galvaspilsētu klāj neliela sniega sega. Atbilstoši provizoriskai informācijai vairāk sasnidzis novados uz austrumiem no Rīgas, it īpaši Vidzemē.

Daudz nokrišņu bijis arī citviet valsts centrālajā daļā, tostarp Dobelē un Skrīveros lietus un sniega daudzums sasniedzis 22-23 milimetrus.

Piektdienas rītā Vidzemē, Sēlijā un Latgalē turpina snigt un zemi klāj vairāki centimetri sniega.

Valsts rietumu pusē nav būtisku nokrišņu, bet arī šeit ceļi daudzviet apledojuši.

Gaisa temperatūra svārstās ap nulli, Kurzemes rietumu piekrastē saglabājas +2..+3 grādi. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, valsts austrumos vēl dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā apmākušās debesis un sīki nokrišņi, pūš neliels rietumu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra ir 0..+1 grāds. Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien visā Latvijā bija +2..+4 grādi.

Piektdienas priekšpusdienā ilgstošā snigšana Austrumlatvijā mitēsies.

Dienas gaitā valsts lielākajā daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, vairāk līs un snigs vakarā.

Starp mākoņiem brīžiem izsprauksies saules stari. Mērens rietumu vējš pakāpeniski pāries dienvidu vējā.

Februāris parasti ir gada sausākais mēnesis, daudzu gadu vidējā nokrišņu summa valstī kopumā ir 34 milimetri.

Piektdien, sestdien un svētdien Latvijā būs krietni mazāk nokrišņu - brīžiem līs un snigs. Uzsnigušais sniegs lēnām kusīs,

prognozē sinoptiķi.

11.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā -23 grādi kalnu ielejās Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu