Taivānas zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 114

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bojāgājušo skaits zemestrīcē, kas pagājušo sestdien notika Taivānas dienvidos, pieaudzis līdz 114 cilvēkiem, un vēl trīs cilvēki joprojām pazuduši bez vēsts, sestdien paziņoja ārkārtas dienesti.

Visi bojāgājušie ir atrasti Tainaņas pilsētā, kas ir vecākā pilsēta Taivānā.

112 no upuriem zaudēja dzīvību, Tainaņā sagrūstot 1989.gadā uzceltam 17 stāvus augstam dzīvokļu kompleksam «Vei Guaņ», kurā viņi dzīvoja. Vēl divi gāja bojā citur šajā pilsētā.

Šis dzīvokļu komplekss ir vienīgā šīs zemestrīces laikā sagruvusī ēka Tainaņā. Glābēji no ēkas gruvešiem dzīvus izvilka 280 cilvēkus. Varas iestādes šonedēļ aizturēja šī kompleksa attīstītāju Liņu Minhuju un divus arhitektus aizdomās par cilvēku nāves izraisīšanu aiz nolaidības.

Tainaņas pašvaldības ierēdņi paziņoja, ka inspicēs vairākus desmitus citu ēku, kuras cēlusi Liņa firma, un šajā kompleksā nesagruvušās ēkas.

Zemestrīces stiprums bija 6,4 magnitūdas un tās epicentrs atradās 39 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Gaosjunas, kas ir Taivānas otrā lielākā pilsēta un nozīmīga osta. Pazemes grūdiena epicentrs atradās desmit kilometru dziļumā.

Taivāna atrodas netālu no divu tektonisko plātņu savienojuma vietas, un to regulāri skar zemestrīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu