Svētdien galvenokārt Austrumlatvijā snigs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Latvijā būs apmācies laiks, valsts lielākajā daļā gaidāmi sīki līdz mēreni nokrišņi. Snigs galvenokārt valsts austrumu daļā - Vidzemē, Sēlijā un Latgalē.

Pūtīs neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi.

Rīgā saglabāsies apmākušās debesis, palaikam gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra būs +1..+2 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, atmosfēras spiediens ir 748-751 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu

Sniega un apledojuma dēļ svētdienas rītā daudzviet Latvijā, galvenokārt valsts austrumu daļā, ir slikti braukšanas apstākļi uz galvenajiem ceļiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Braukšana pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināta teju visā valstī, labāka situācija ir Kurzemē.

Naktī 154 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības veica pretapledojuma materiāla kaisīšanu, kā arī sniega šķūrēšanu.

Dienas laikā braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem kopumā būs apmierinoši, sliktāka situācija saglabāsies valsts austrumos, prognozē sinoptiķi. Vakarā autoceļi daudzviet apledos, valsts austrumos tos pārklās arvien biezāka sniega kārta.

Uz grants ceļiem turpinās šķīdonis, daudzviet noteikti autotransporta masas ierobežojumi - liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par desmit tonnām. Saraksts ar ceļiem, kuros ieviesti vai plānots ieviest ierobežojumus, atrodams lapā «lvceli.lv».

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu