Lielās talkas rīkotāji nākamgad kustībā iesaistīs tautiešus ārzemēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamgad Lielajā talkā piedalīsies arī ārzemēs dzīvojošie latvieši, sakopjot Latvijai svarīgās vietas Eiropā, trešdien paziņoja Eiropas latviešu apvienības (ELA) prezidija locekle Elīna Pinto.

Lielās talkas organizatori ir uzsākuši sadarbību ar ELA un plānots, ka nākamā gada talkā iesaistīsies latviešu kopienas visā Eiropā. ELA darbojas 20 latviešu biedrības 16 valstīs.

Latvieši, kas dzīvo ārzemēs vēlas iesaistīties «Lielajā talkā» savās mītnes zemēs, lai arī ārpus Latvijas varētu izplatīt zaļo dzīvesveidu, tādā veidā gan domās, gan darbos atspoguļojot savu latvietību, stāstīja Pinto.

«Mēs aprūpēsim Latvijai svarīgās vietas Eiropā un aicināsim arī savas mītnes zemju kopienas ķerties pie grābekļiem, lai kopīgi veidotu tādu Eiropu, kuras saimē Latvija var lepni iesoļot savā otrajā simtgadē,» izteicās ELA pārstāve.

Jau ziņots, ka trešdien atklāts Lielās talkas mēnesis, kas ir laika periods gatavojoties vides sakopšanai un labiekārtošanai. Šogad Lielā talka norisināsies 23.aprīlī un tās sauklis būs «Latvijai BŪT zaļai!», tādējādi virzoties uz mērķi padarīt Latviju par zaļāko valsti pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu