Aicina talkot arī «Limuzīna Jāņu nakts krāsā» uzņemšanas vietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Armands un Vineta, paviesojoties Raiskuma pagasta «Biekās», mājās, kur savulaik tika uzņemta filma «Limuzīns jāņu nakts krāsā», nolēmuši «Lielās talkas» laikā sakopt mājas apkārtni un aicina citus izpalīdzēt Maijas tantei, vecāka gadu gājuma kundzei, kura pašlaik tur mitinās.

Armands skaidroja, ka pirms kāda laika ar sievu bija devušies izbraukumā pa Cēsu pusi, viesojoties arī mājās, kur savulaik tika uzņemta šī filma. Secinot, ka pašlaik «Mirttantes mājas» zaudējušas iepriekšējo spožumu, pieņemts lēmums izpalīdzēt vientuļajai Maijas tantei.

Talkas laikā paredzēts apzāģēt krūmus, zarus vecajām ābelēm un sagrābt lapas, jo pašlaik «teritorija ir nedaudz aizlaista». Armands arī norādīja, ka talciniekiem, visticamāk, būs interesanti, jo

Maijas tante esot bijusi klāt, kad filma uzņemta, un zinās pastāstīt arī ko interesantu.

Paredzēts, ka talkas dalībnieki Raiskuma pagasta «Biekās» pulcēsies ap plkst. 9.

«Limuzīns Jāņu nakts krāsā» ir režisora Jāņa Streiča 1981. gadā Rīgas kinostudijā uzņemta latviešu mākslas filma — ieturēta komēdijas un drāmas žanrā. Sižeta pamatā Māras Svīres stāsts «Limuzīns Jāņu nakts krāsā».

«Lielā talka» norisināsies 23.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no plkst. 9 līdz 15.

Talkošanas iniciatīva tika sākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko atzīmēs 2018.gadā.

Līdz brīdim, kad tiks slēgta iespēja pieteikt savu oficiālo talkošanas vietu, atlikusi vien nedēļa, taču «Lielās talkas» organizatori lūdz neatlikt taku reģistrāciju uz pēdējo dienu. Svarīgi saprast, ka pēc talku pieteikšanas mājaslapā www.talkas.lv tās vēl nepieciešams saskaņot ar attiecīgā novada koordinatoru.

Tikai pēc tam, kad koordinators ir apstiprinājis pieteikumu, Talkas kartē parādās oficiālais talkošanas punkts, un šā punkta atbildīgajam ir iespēja saņemt oficiālos talkas maisus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu