Vētras ar krusu Ķīnas dienvidos nogalina sešus cilvēkus un nodara postījumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vētras ar krusu Ķīnas dienvidos pēdējo dienu laikā ir prasījušas sešu cilvēku dzīvības un nodarījušas postījumus lauksaimniecībai un mājokļiem, vēsta oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua», atsaucoties uz vietējām varas iestādēm.

Juņnaņas provincē no sestdienas līdz otrdienai gājuši bojā četri un ievainoti 26 cilvēki. Vētras ar krusu un lietusgāzēm šajā provincē skārušas vairāk nekā 120 tūkstošus cilvēku, nodarījušas postījumus lauksaimniecības kultūrām un mājām, paziņoja Juņnaņas civillietu departaments.

Guansji Džuanu autonomajā rajonā kopš svētdienas krusa piemeklējusi 20 apriņķus, prasot divu cilvēku dzīvības, un vēl trīs cilvēki ir pazuduši bez vēsts. Stihija Guansji skārusi pavisam 110 tūkstošus cilvēku.

Abus Guansji bojā gājušos nogalināja krītoši koki, savukārt bez vēsts pazudušie ir iekrituši upē.

Līdz trešdienas pēcpusdienai 6473 cilvēki tika pārvietoti uz drošākām vietām, bija nodarīti postījumi 5010 hektāriem sējumu un sagruva 74 mājas. Stihija nodarījusi tiešus ekonomiskos zaudējumus 86,69 miljonu juaņu (11,8 miljonu eiro) apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu