Daugavgrīvā 47 hektāru platībā izdegušas niedres un krūmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Daugavgrīvā šodien ap pulksten diviem dienā tika saņemtas ziņas par ugunsgrēku niedrājā, tikai īsi pēc plkst. 19 vakarā izdevās to lokalizēt, bet pēc plkst. 21 ugunsgrēks bija nodzēsts - izdega 47 hektāri niedru un krūmu. Liesmas brīžiem cēlās pat trīsstāvu mājas augstumā. Niedres aizdegušās Lēpju ielā. Vienubrīd ugunsgrēka vietā atradušās sešas mašīnas un 26 ugunsdzēsēji. Dūmi bija redzami teju visā pilsētā.

Notikuma vietā bijavairāki degšanas perēkļi, liesmas virzījās uz jūras pusi. Ņemot vērā, ka niedres ir sausas un vējš bija visai spēcīgs, liesmas strauji izplatījās un virs Rīgas parādījās lieli dūmu mutuļi.

Прям перед окнами. Чернота :D

A video posted by Арина (@arina_mik312) on

Ugunsgrēks notika dabas teritorijā, atstatus no dzīvojamās zonas, taču tas vienalga bija piesaistījis pastiprinātu cilvēku uzmanību.

«VUGD aicināja cilvēkus ievērot distanci, netuvoties teritorijai, jo stiprajā vējā uguns ātri izplatās, turklāt arī ugunsgrēka dūmi ir kaitīgi veselībai,»

stāstīja VUGD, aicinot cilvēkus turēties tālāk no ugunsgrēka vietas un nefotografēt.

Deg???

A photo posted by †AEOzoliņa†|WhiteAngel| (@aeozolina) on

Foto: TVNET lasītājs

Pēc VUGD pārstāves Viktorijas Gribustes teiktā,

liesmas skārušas «mežonīgu teritoriju» - niedres un krūmājus. Problēmas dzēšanā sagādāja tas, ka nav dabisku šķēršļu, kas varētu apturēt liesmas.

Dažviet, vējam spēcīgāk uzpūšot, liesmas manītas paceļoties pat trīsstāvu mājas augstumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu