Lielajā talkā prognozē 1800 talkošanas vietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lielajā talkā šogad tiek prognozētas 1800 talkošanas vietas, pastāstīja Lielās Talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Šobrīd oficiāli apstiprinātas 1684 talkošanas vietas, bet pieteiktas ir kopumā 1823, kas piektdien vēl tiek izvērtētas. Rīkotāji lēš, ka talkošanas vietu skaits būs ap 1800, kas būs vairāk nekā pērn. 2015.gadā talkoja 1620 vietās.

Pēc vietas pieteikšanas un apstiprināšanas, punkts parādās talkas kartē un punkta atbildīgajam ir iespēja saņemt oficiālos talkas maisus. Lielās Talkas koordinatori pārsvarā ir pašvaldību darbinieki.

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu būs atbildīga attiecīgā pašvaldība. Piepildītos maisus var atstāt tikai reģistrētajās talkas vietās un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgais.

Laicāne neprognozēja, ka gaidāms būtisks talcinieku skaits sarukums salīdzinoši aukstā laika dēļ. Galvenais esot saģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Prognoze liecina, ka sestdien saule mīsies ar mākoņiem, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, sniegs un krusa, vietām pērkona negaiss. Pūtīs rietumu vējš 1-6 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+11 grādi.

Lielā talka norisināsies 23.aprīlī visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu