Šodien Lielā talka – izvēlies savu talkošanas vietu un ievēro drošības pasākumus!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šodien visa Latvija dodas Lielajā Talkā un vienojas kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs. Šogad talkai pieteiktas aptuveni 1800 talkas, kas ir par desmito daļu vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tiem, kas nav paspējuši noorganizēt savu talku, pastāv iespēja izvēlēties jebkuru no apstiprinātajām talkošanas vietām mājaslapā www.talkas.lv un 23.aprīlī tai pievienoties.

«Man ir patiess prieks, ka šogad ir pieaugusi cilvēku aktivitāte un arvien vairāk cilvēku un organizāciju pievienojas idejai par zaļu Latviju! Lielā Talka ir kā lāpsta, ar kuras palīdzību jāiestāda zaļās Latvijas koks, par ko jārūpējas tālāk ikdienā. Paņemsim rokās šo lāpstu un iesim rakt!»aicina Lielās Talkas vadītāja un Latvijas kā zaļākās valsts pasaulē idejas autore Vita Jaunzeme.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Arī vides pakalpojumu uzņēmums «Clean R», kura viena no darbības jomām ir teritoriju uzturēšana ikdienā, rosina talciniekus pienācīgi sagatavoties Lielajai talkai. Teritoriju uzturēšanas departamenta vadītājs Ģirts Baltrums iesaka neaizmirst par izturīgiem darba cimdiem, kā arī izvēlēties darbam piemērotus apavus un apģērbu. Talkojot mežā, svarīgi ir parūpēties, lai izvēlētais apģērbs būtu slēgts, savukārt darbam ceļa malā ir ieteicams vilkt spilgtas krāsas apģērbu, un vēlams arī izmantot atstarojošās vestes.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina talkotājus ievērot drošības pasākumus talku un pavasara sakopšanas darbu laikā. SPKC speciālisti iesaka, uzsākot darbu, novērtēt vidi, kur sakopšanas darbi paredzēti. Lai nesavainotos, uzmanīgi rīkojieties ar talkas inventāru un atkritumiem (šļirces, stikla lauskas, zari ar ērkšķiem u.c.). Ir svarīgi lietot aizsargbrilles, strādājot ar tehniku un cimdus, vācot lapas, zarus un atkritumus. Veicot sakopšanas darbus, vajadzētu atturēties no alkohola lietošanas, jo pat pie mazas koncentrācijas iespējama neuzmanība un traumas.

Plašāka informācija par veicamajiem drošības pasākumiem atrodama šeit:

«Lielo talku 2016» atbalsta lieldraugi «Rīgas brīvostas pārvalde», būves firma «Binders» un «Latvijas Valsts meži», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un «DHL». Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu