Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē arī šorīt uz ceļiem iespējams apledojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turpinoties mainīgiem laika apstākļiem un lietum mijoties ar aukstumu, arī šorīt uz Latvijas ceļiem ir iespējams apledojums, aģentūru LETA informēja ceļu uzturētāji «Latvijas valsts ceļi» (LVC). Lielākā apledojuma veidošanās iespējamība šorīt ir Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē.

LVC aicina vadītājus šorīt būt uzmanīgiem, jo saskaņā ar meteorologu prognozēm ir gaidāmi mainīgi laika apstākļi - daudzviet valstī ir lijis, nakts otrajā pusē lietus ir mitējies, un, kļūstot vēsākam, ir iespējama apledojuma veidošanās. Īpaši uzmanīgiem šoferiem jābūt, braucot pār tiltiem. Īpaši piesardzīgiem jābūt tiem autovadītājiem, kas jau ir nomainījuši ziemas riepas - laika apstākļi šorīt ir vairāk raksturīgi agram pavasarim.

Uzņēmums aicina autovadītājus informēt LVC par apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, «www.lvceli.lv», kā arī uzņēmuma kontos sociālajos tīklos. Informācija tikšot operatīvi nodota ceļu uzturētājiem, lai nepieciešamības gadījumā tie nodrošinātu ceļu kaisīšanu. LVC darbinieki regulāri apsekojot ceļus, tomēr visbiežāk tieši autovadītāji ir tie, kas pirmie saskaras ar izmaiņām uz ceļa virsmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu