Maijā gaidāmas gan salnas, gan vasarīgs siltums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Laika vērotājs Vilis Bukšs aprīlī solīja mainīgus laikapstākļus, gan ar pavasarim raksturīgu gaisa temperatūru, gan slapju sniegu un nokrišņiem aprīļa beigās. Ar tieši tādiem laikapstākļiem mūs pārsteidza pavasara otrais mēnesis. Arī maijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, tomēr arī vasarīga saule būs, sola laika vērotājs.

«Ja maija sākums silts un sauss, mēneša beigas būs vēsas un lietainas un otrādi,» vēsta ticējums. To, vai tā tiesām būs jau pavisam drīz varēsim novērot dabā, tikmēr laika vērotājs Vilis Bukšs sola, ka maijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Sagaidīsim gan nokrišņu un krusu, gan salnas pašā maija sākumā.

«Temperatūra dienā ap plus 14, plus 16. grādiem. Atbilstoši nozīmīgām janvāra dienām siltāks un saulaināks varētu būt pēc 10. maija, kad temperatūra vietām var sasniegt plus 20 un vairāk grādu. Šajā laikā arī pavasarīgi pērkona negaisi,» sola Bukšs.

Mēneša otrā pusē laiks mainīsies, kļūs vējaināks un vēsāks. «Vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un pirms saullēkta iestājoties bezvējam, salnu vietās arī salnas. Vēlāk un mēneša beigās pārsvarā saulains un sauss,» uzsver Bukšs.

Par spīti salnām, vējam un nokrišņiem, dažās maija dienās varēsim izbaudīt arī vasarai raksturīgus laikapstākļus, kad temperatūra pakāpsies līdz plus 20, plus 23 grādiem.

Kopumā maijs ar temperatūru tuvu vidējam, bet nokrišņu sadalījums nevienmērīgs. Dažviet vairāk nekā parasti, bet citviet mazāk par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu