Ceturtdien gaiss iesils līdz +17 grādiem, Kurzemē iespējams slapjš sniegs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lietus zona no Kurzemes dienvidrietumiem ceturtdien virzīsies uz ziemeļaustrumiem, un vietām Kurzemē līs stipri un lietum var pievienoties sniegs.

Dienas gaitā aukstā atmosfēras fronte šķērsos visu Latviju, izraisot strauju temperatūras kritumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē un daudzviet atnesot īslaicīgu lietu.

Aiz frontes, sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis atkal skaidrosies.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs no +3 grādiem stipru nokrišņu laikā Kurzemē līdz +17 grādiem saules apspīdētajos novados valsts centrālajā un austrumu daļā. Vakarā visā valstī gaidāmi +4..+9 grādi.

Rīgā saulains laiks, kas apmāksies un vakarā skaidrosies. Pēcpusdienā īslaicīgs lietus un vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē. Gaiss vispirms iesils līdz +16 grādiem, bet vēlā pēcpusdienā temperatūra pazemināsies līdz +6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras fronte, kas no rīta atrodas virs Kurzemes dienvidrietumu daļas, dienas gaitā virzīsies pāri visai valstij. Atmosfēras spiediens 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Ceturtdienas rīts pārsvarā skaidrs, Kurzemē turpinās lietus

Ceturtdienas rītā Latvijā ir skaidrs laiks, Kurzemē - apmākušās debesis. Cita mākoņu zona sasniegusi valsts austrumu pierobežu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Liepājas pusē turpinās lietus. Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē - dažādi vēji.

Gaisa temperatūra saullēktā 0..+5 grādi, valsts vidienē vietām līdz +7 grādiem.

Rīgā skaidrs laiks, mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +6..+7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +9..+12 grādu Kurzemē un +13..+16 grādu pārējā valstī.

27.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+28 grādi Spānijā, Grieķijā, Kiprā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -21 grāds kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu