Dienas otrajā pusē Austrumlatvijā iespējams pērkona negaiss

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pirmdien vietām Latvijā - galvenokārt valsts austrumu pusē - gaidāms lietus, pēcpusdienā un vakarā iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes.

Starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+19 grādiem, par grādu vēsāk būs vietām piekrastē. Vienlaicīgi piekrastē gaidāma saulainākā diena.

Pūtīs lēns vējš, piekrastē dominēs jūras brīze.

Rīgā samazināsies mākoņu daudzums un pēcpusdienā iegriezīsies mērens ziemeļu vējš. Nokrišņi nav gaidāmi. Maksimālā gaisa temperatūra +18 grādu, vēsāk būs pilsētas ziemeļos - jūras tuvumā.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens visā valstī ir 769-770 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Pirmdienas rītā pārsvarā mākoņains un līdz +9 grādiem silts laiks

Pirmdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un valsts austrumu daļā vietām nedaudz līst un ir migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra saullēktā +2..+9 grādi. Vēja praktiski nav.

Rīgā mākoņains laiks un bezvējš, gaisa temperatūra +7..+9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13 grādiem Pāvilostā līdz +18,5 grādiem Ventspilī.

1.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+28 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -13 grādu augstākajās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu