Šī nedēļa būs silta, nākamā - vasarīga

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ Latvijā gaisa temperatūra sasniegs +20 grādu atzīmi, nākamnedēļ kļūs vēl siltāk - valdīs vasara, prognozē «Global Forecast System».

Laikapstākļus šonedēļ noteiks anticiklons, tā ietekme pastiprināsies nedēļas otrajā pusē. Lielākie gubu mākoņi atnesīs lietu un pērkonu. Tā kā mākoņu augstumā tikpat kā nebūs vēja, lietus mākoņi stāvēs uz vietas un skars nelielas teritorijas.

Kā jau pavasarī ierasts, sausākais, saulainākais un vēsākais laiks būs piekrastē, jo, saulei sasildot gaisu virs sauszemes, piekrastes novados ieplūdīs dzestrais jūras gaiss. Citviet valstī gaisa temperatūra pēcpusdienās sasniegs +17..+21 grādu.

Nakts un agra rīta stundas šonedēļ atgādinās, ka vēl ir pavasaris, - gaisa temperatūra vietām, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, tuvosies nulles atzīmei. Dažviet veidosies migla.

4.maijā saule mīsies ar mākoņiem, kas vietām sagādās lietu un, iespējams, pērkona negaisu. Dominējot lēnam līdz mērenam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +12..+17 grādiem piekrastē un +18..+21 grādam pārējā Latvijā.

Nākamnedēļ tiek prognozēts siltums līdz pat +26 grādiem, arī naktis kļūs vasarīgas - valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra saglabāsies virs +10 grādu atzīmes. Iespējamas pērkona lietusgāzes.

Līdz ar to šogad ievu ziedēšanas laiks visā Latvijā būs silts, kas ir pretrunā tautas ticējumiem. Iespējams, ka piepildīsies cits ticējums: ja maija sākums silts, mēneša beigas gaidāmas vēsas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu