Arī Neatkarības atjaunošanas dienā gaidāms siltums, vietām lietus un pērkons

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Trešdien, 4.maijā, laikapstākļi Latvijā nemainīsies - diena būs silta, vietām līs un ducinās pērkons, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz trešdienu mākoņu kļūs mazāk, dažviet veidosies migla. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2..+8 grādiem.

Svētku rītā saule strauji sasildīs gaisu, dienas vidū temperatūra sasniegs +18..+22 grādus, vēsāk būs piekrastē, kur gaidāmi +12..+17 grādi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Kurzemes piekrastē un Jūrmalā būs saulains laiks, citviet sauli palaikam aizsegs mākoņi, lielākie no tiem atnesīs lietu un pērkona negaisu. Augstākais negaisa risks būs Vidzemes rietumu un Zemgales austrumu daļā - joslā, kur sastapsies no Rīgas jūras līča nākošais vēsums ar saules sasildīto gaisu virs sauszemes.

Rīgā svētku dienā pūtīs mērens ziemeļu vējš, kas nesīs sausāku un vēsāku gaisu no jūras, tomēr pilsētas austrumu daļu var skart kāds lietus vai negaisa mākonis. Gaisa temperatūra saullēktā būs +5..+7 grādi, dienas vidū - no +13 grādiem pludmalēs pie jūras līdz +19 grādiem pilsētas dienvidos.

Jau ziņots, ka no 8.maija Latvijā kļūs siltāk un sāksies meteoroloģiskā vasara. Atbilstoši pašreizējai «Global Forecast System» prognozei nākamnedēļ gaisa temperatūra var sasniegt +27 grādus un iespējamas stipras pērkona lietusgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu