Pēdējie 12 mēneši Ziemeļu puslodē bijuši siltākie novērojumu vēsturē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Arī 2016.gada aprīlis Zemes Ziemeļu puslodē bija siltākais novērojumu vēsturē, un šis rekords sasniegts visos mēnešos kopš 2015.gada maija, liecina Krievijas Hidrometeoroloģijas centra apkopotā informācija.

Lielākā siltuma anomālija saglabājās Arktikā, kur dažos apgabalos aprīļa vidējā gaisa temperatūra bija pat astoņus grādus virs normas.

Eiropā mēneša vidējās gaisa temperatūras novirze no ilggadējā vidējā rādītāja bija no nulles Britu salās līdz +3..+4 grādiem Eiropas dienvidaustrumu daļā un līdz +5 grādiem galējos ziemeļaustrumos, Krievijā.

Daudzviet Āzijā, īpaši dienvidaustrumu daļā, aprīlī tika pārspēti karstuma rekordi. Gaisa temperatūra vietām pietuvojās +50 grādu atzīmei.

Jau ziņots, ka 2015.gads pasaulē kopumā kļuva par siltāko novērojumu vēsturē, un sagaidāms, ka šogad globālā vidējā gaisa temperatūra būs vēl nedaudz augstāka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu