Par latvāņu apkarošanu jādomā pavasarī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvāņi, kā zināms, ir nevēlami un agresīvi augi, kas spējīgi izkonkurēt Latvijas vietējo augu sugas. Latvāņu aktīvās vielas, nonākot uz cilvēka ādas, izraisa smagus apdegumus un citus smagus ādas bojājumus. Lai arī latvāņi ir sasnieguši plašas savvaļas teritorijas, lieku reizi der atcerēties, ka zemes īpašnieku pienākums ir cīnīties ar latvāņu izplatību savā zemes īpašumā.

Siguldas pilsētas SIA «Jumis» piedāvā latvāņu iznīcināšanas pakalpojumu, izmantojot efektīvākās metodes latvāņu ierobežošanā. «Būtiskākais nosacījums, lai veiksmīgi veiktu latvāņu iznīcināšanu, ir uzsākt šo procesu agri pavasarī, atsākoties veģetācijai un latvāņiem dīgstot, dīgļlapu veidošanās stadijā.Efektīvākie latvāņu ierobežošanas pasākumi ir veicami ar kompleksiem paņēmieniem, ierobežošanā pielietojot mehāniskos un ķīmiskos ierobežošanas līdzekļus,» uzsver PSIA «Jumis» direktors Edgars Mūrnieks.

Kompleksie paņēmieni ietver vairākas metodes kopā. Viena ir selektīvās iedarbības herbicīdu izmantošana, kad tiek iznīcināti konkrēti augi un tie iedarbojas tikai uz noteiktām augu sugām, saglabājot bioloģisko daudzveidību. Otra pieeja ir mehāniskie paņēmieni, kad tiek veikta augsnes apstrāde vairākos veidos – appļaušana, ziedu čemuru nogriešana, vai augu mulčēšana jeb nosegšana. Šie darbi tiek veikti gan ar traktortehniku, gan grūti pieejamās vietās ar trimmeri. Kombinējos šīs metodes, ir iespējams panākt pilnīgu teritoriju atbrīvošanu no latvāņiem.

PSIA «Jumis» latvāņu iznīcināšanas pakalpojumus sniedz Siguldas novadā, kā arīInčukalna, Krimuldas, Līgatnes, Mālpils, Pārgaujasun Sējas novados.

Plašāku informāciju var saņemt, zvanot pa tālr. 26112288, 67972286 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu