Brīvdienās kļūs arvien siltāks - temperatūra pakāpsies līdz +25 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Turpmākajās dienās Latvijā kļūs arvien siltāks un dienvidu rajonos gaisa temperatūra var pakāpties līdz plus 25 grādu atzīmei. Šīs nedēļas nogale un arī nākamās nedēļas sākumā gaidāms sauss, silts un saulains laiks. Sākotnēji pūtīs lēns ziemeļu puses vējš, taču brīvdienās tas pakāpeniski iegriezīsies no austrumiem.

Lai gan naktis un rīti vēl būs salīdzinoši dzestri, dienas laikā gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 18, plus 23 grādiem, bet dienvidu rajonos gaisa temperatūra būs par vienu līdz diviem grādiem augstāka. Savukārt piekrastes rajonos, kur pieturēsies ziemeļvējš, gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

Nākamās nedēļas vidū anticiklons novirzīsies uz austrumiem, tāpēc virs Latvijas pastiprināsies ciklona ietekme. Ciklona ietekmē dienas laikā intensīvi veidosies mākoņi, gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Tomēr gaiss joprojām būs silts, turklāt naktīs vairs nav gaidāmas salnas.

Sinoptiķi prognozē, ka nākamās nedēļas beigās siltās gaisa masas no reģiona tomēr varētu atkāpties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu