Diena būs saulaina un gaiss iesils līdz +24

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Piektdien Latvijas rietumu daļā un Vidzemes piekrastē būs skaidras debesis, pārējā valstī veidosies gubu mākoņi. Vietām Sēlijā un Vidzemē var uzlīt.

Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+22 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, kur pēcpusdienā gaidāmi +13..+18 grādi.

Rīgā sausa un saulaina diena, ar mērenu ziemeļu, ziemeļrietumu vēju. Gaisa temperatūra pēcpusdienā no +13 grādiem jūras piekrastē līdz +18 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens ir 767-770 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Dažviet Kurzemē gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -1 grādam

Piektdienas saullēktā Kurzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -1..+3 grādiem, zemākā atzīme reģistrēta Ventspils lidostā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pārējā valstī gaiss atdzisa līdz +2..+8 grādiem, vienīgi dažviet Jūrmalā un Rīgā nekļuva vēsāks par +9 grādiem. Deviņos rītā gaisa temperatūra gaidāma no +11 grādiem dažviet piekrastē līdz +16 grādiem dažviet Austrumlatvijā.

Debesis praktiski skaidras, pa visu valsti ir vien daži nelieli mākoņi. Pūš lēns ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, vietām ir bezvējš.

Rīgā saulains rīts, pūš ziemeļrietumu vējš 1-5 metri sekundē, gaisa temperatūra rīta agrumā +7..+9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +19..+22 grādi, piekrastē +12..+17 grādu.

5.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Francijas dienvidrietumos un Spānijas ziemeļaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -10 grādu augstākajās Alpu virsotnēs un Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu