Otrdiena būs siltākā diena pēdējo divu nedēļu laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gaisam sasilstot līdz +22..+26 grādiem, otrdiena kļūs par siltāko dienu Latvijā kopš 10.maija.

Dominējot lēnam austrumu vējam, Rīgas līča rietumu piekrastē gaisa temperatūra būs +17..+20 grādu. Dienas gaitā piekrastes lielākajā daļā iegriezīsies jūras brīze, kas atnesīs nedaudz vēsāku gaisu.

Pārsvarā saglabāsies saulains laiks, vairāk mākoņu saradīsies valsts austrumos. Latgalē iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Rīgā būs maz mākoņu. Pēcpusdienā sāks pūst mērens ziemeļu vējš, līdz tam gaisa temperatūra sasniegs +24 grādus, bet pludmalēs pie jūras nekļūs siltāks par +20 grādiem.

Atmosfēras spiediens 760-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma tā lēna pazemināšanās.

Otrdienas rītā skaidrs laiks

Otrdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidras debesis – pa visu valsti manāmi vien daži nelieli mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns austrumu vējš, vietām saglabājas bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija +4..+9 grādi, vietām – galvenokārt piekrastē – nekļuva vēsāks par +10..+13 grādiem.

Deviņos rītā valsts lielākajā daļā būs +18..+20 grādu.

Rīgā skaidrs laiks un viegls austrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +11..+13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,7 grādiem Kolkas līdz +25,6 grādiem Ventspils meteostacijā.

23.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29..+32 grādi daudzviet Eiropas dienvidu un centrālajā daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -11 grādu Alpu kalnu virsotnēs Šveicē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu