Pērkona lietusgāzes trešdien gaidāmas galvenokārt valsts austrumu daļā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē un Zemgalē augs lietus un negaisa mākoņi, vietām gaidāmas stipras lietusgāzes.

Sauss un pārsvarā saulains laiks saglabāsies Kurzemē, Zemgales rietumos un Vidzemes piekrastē.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+25 grādi, piekrastē +17..+21 grāds.

Rīgā nokrišņi nav gaidāmi, lai gan pie pilsētas austrumiem prognozēts īslaicīgs pērkona lietus. Pēcpusdienā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +22 grādi, pie jūras +18 grādu.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 757-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Trešdienas rītā silts gaiss un neliels mākoņu daudzums

Nakts uz trešdienu Latvijā bija viena no siltākajām naktīm šopavasar, un piecos rītā termometri rādīja +8..+14 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Deviņos rītā gaiss iesils līdz +16..+21 grādam.

Mākoņu daudzums ir neliels, nav nokrišņu. Galvenokārt pūš viegls ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns ziemeļaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +13..+14 grādu, piepilsētā +10..+12 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Kolkā līdz +25,2 grādiem Liepājā un +25,8 grādiem Jelgavā.

24.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Grieķijā un +32 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -4..-7 grādi Eiropas augstākajos kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu