Ceturtdiena – nedēļas vēsākā diena

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ceturtdiena Latvijā būs vēsākā diena šonedēļ. Gaisa temperatūra dienas vidū tikai +12..+17 grādu, valsts austrumu pierobežā ap +20 grādiem; vēlā pēcpusdienā kļūs par grādu vai diviem siltāk.

Mākoņu daudzums samazināsies, un vakarā jau valsts lielākajā daļā gaidāmas skaidras debesis. Bez nokrišņiem.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā pēcpusdienā parādīsies saule, gaiss tad iesils līdz +17 grādiem, vējš kļūs lēnāks.

Laikapstākļus nosaka ciklons, no dienvidrietumiem pastiprinās augsta spiediena atzars. Atmosfēras spiediens lēnām kāpj, no rīta tas ir 756-760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Valsts lielākajā daļā apmākušās debesis

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, vietām ar dūmaku, tikai valsts austrumos dažviet spīd saule. Galējos austrumos vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +10..+13 grādu, Kurzemē +8..+10 grādu. Pūš mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās 6-11 metru sekundē.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, gaisa temperatūra +10..+11 grādu, pūš mērens ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,1 grāda Ventspils ostā līdz +24,9 grādiem Jelgavā.

25.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē un Sardīnijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -4..-5 grādi kalnos Norvēģijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu