Lielākā salna skārusi Vidzemi. Šodien atkal kļūs siltāks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdienas naktī plašākā un stiprākā salna skārusi Vidzemi, kur reģiona lielākajā daļā gaisa temperatūra divu metru augstumā saullēktā pazeminājās līdz 0..+3 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pārējos valsts reģionos salna novērota vietām, Latgalē – daudzviet. Gaisa temperatūra noslīdēja līdz +2..+7 grādiem, par grādu siltāka nakts bija vietām pilsētu teritorijā.

Novērojumu stacijās gaisa temperatūru mēra divu metru augstumā, un zāles augstumā tā parasti noslīd vairākus grādus zemāk. Šomēnes Zosēnu meteostacijā zāles virskārtas temperatūra vairākās naktīs bijusi pat desmit grādu zemāka nekā divu metru augstumā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Piektdienas rīts ir saulains, Ventspils apkaimē – daļēji mākoņains. Daudzviet izklīst migla; redzamība vietām, it īpaši ūdens tuvumā, bija sarukusi līdz simts metriem. Pūš lēns vējš vai ir bezvējš.

Gaisa temperatūra tuvākajās stundās strauji paaugstināsies, deviņos rītā jau gaidāmi +11..+16 grādi.

Rīgā skaidrs laiks, pūš viegls dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra lidostā «Rīga» bija +4 grādi, pilsētas centrā +8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas lielākajā daļā bija +13..+17 grādu.

26.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Grieķijā un +33 grādi Sardīnijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -4 grādi kalnos Norvēģijā.

Šodien atkal kļūs siltāks un nokrišņi nav gaidāmi

Pēc salīdzinoši vēsās ceturtdienas šodien gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz plus 25 grādiem, uzzinājām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas laikā pūtīs mērens vējš un nokrišņi nav gaidāmi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs plus 22, plus 25 grādu robežās, piekrastē būs par kādu grādu vēsāks - ap plus 16, plus 21 grādu. Dienas pirmajā pusē pārsvarā visā valsts teritorijā spīdēs saule, uz pusdienlaiku vietām parādīsies pa kādam mākonim. Savukārt pēcpusdienā jau daudzviet debesīs būs mākoņi, tomēr starp tiem spīdēs arī saule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu