Ventspilī kritis 1924.gada karstuma rekords

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ventspilī šodien ir pārspēts šīs dienas karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi. Ventspilī augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.15 bija +28,5 grādi. Iepriekšējais rekords šai novērojumu stacijai 30.maijā fiksēts 1924.gadā, kad gaiss bija sakarsis līdz +27,4 grādiem. Otrdien pēc siltas nakts gaidāma karsta diena.

Savukārt Jelgavā ir atkārtots 30.maija rekords, kas ir +28,4 grādi. Tāda pati temperatūra fiksēta arī 1995.gadā.

Lielākajā Latvijas daļā gaisa temperatūra nav zemāka par +24 grādiem, un daudzviet tā ir +25, +27 grādu robežās.

Otrdien pēc siltas nakts gaidāma karsta diena

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir +26..+28 grādi, arī Rīgā gaiss sakarsis līdz +27..+28 grādiem. Vietām īslaicīgi līst un dārd pērkons, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.14 bija +28,4 grādi Jelgavas novērojumu stacijā un +28,5 grādi Ventspils ostā, kur pārspēts 30.maija karstuma rekords.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs līdz +12..+18 grādiem, dienā tā sasniegs +25..+29 grādus.

Vēsāks laiks joprojām būs Rīgas līča rietumu piekrastē, kur gaiss iesils līdz +21..+24 grādiem.

Otrdiena paies bez būtiskiem nokrišņiem, sauli brīžiem aizsegs kāds mākonis. Austrumu vējš dienā brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Rīgā otrdien gaidāms sauss laiks, ar nelielu mākoņu daudzumu. Naktī pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +18 grādiem, dienā gaidāms mērens austrumu vējš un +28 grādu karstums.

Saules ultravioletā radiācija būs augsta, tādēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē.

Vēlams nēsāt aizsargājošu apģērbu gaišā krāsā, galvassegu un saulesbrilles ar filtru pret ultravioletajiem stariem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu