Zemgali un Kurzemi negaidīti skārušas pērkona lietusgāzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas naktī un agrā rītā daudzviet Zemgalē un vietām Kurzemē izveidojās pērkona lietusgāzes, kas iepriekš netika prognozētas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pirmdienas pēcpusdienā atsevišķās vietās visos Latvijas reģionos īslaicīgi lija, vietām dārdēja pērkons, plašākas un stiprākas pērkona lietusgāzes bija Latgales dienvidu daļā un Sēlijā.

Pirmdienas vakarā lietus mākoņi izzuda, bet otrdien neilgi pēc pusnakts Bauskas, Jelgavas, Dobeles un Saldus apkaimē sāka zibeņot, dārdēt pērkons un līt, vietām lija stipri. Nakts otrajā pusē pērkona lietusgāzes pietuvojās galvaspilsētas dienvidu robežai, tomēr tās pagāja garām Rīgai.

Ar šiem negaisa mākoņiem saistīta viena no intensīvākajām zibeņošanām pēdējo mēnešu laikā – kopš pusnakts Latvijā reģistrēts nepilns tūkstotis elektrisko izlāžu. Līdzīgs zibeņu skaits bija pagājušās nedēļas trešdienā valsts dienvidaustrumu pusē.

Otrdienas rītā vietām Zemgalē un Kurzemē vēl līst un dārd pērkons, zibeņošanas intensitāte ir mazinājusies.

Latvijā mākoņi daļēji sedz debesis, pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Atsākusies gaisa temperatūras paaugstināšanās.

Rīgā tikai saullēktā gaisa temperatūra noslīdējusi nedaudz zem +20 grādiem

Nakts uz otrdienu vissiltākā bija galvaspilsētā – Rīgas centrā vēl pusnaktī bija +23 grādi un tikai piecos rītā gaisa temperatūra noslīdēja dažas grāda desmitdaļas zem +20 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Arī starptautiskajā lidostā «Rīga» gaisa temperatūra naktī bija +20..+22 grādi un tikai piecos rītā tā noslīdēja līdz +19 grādiem.

Naktis ar minimālo gaisa temperatūru +20 grādu un vairāk mēdz saukt par tropiskajām naktīm.

Pārējā Latvijā gaisa temperatūra otrdienas naktī un agrā rītā pazeminājās līdz +14..+18 grādiem, valsts austrumu daļā vietām līdz +12..+13 grādiem.

Jau ziņots, ka maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,8 grādiem Mērsragā līdz +29,8 grādiem Jelgavas novērojumu stacijā.

Savukārt 30.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -6 grādi augstākajās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu