Šodien gaiss sakarsīs līdz +30 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Latvijā turpināsies karstums un sagaidāms, ka gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Gaisa temperatūra +30 grādu atzīmi varētu sasniegt pēcpusdienā valsts centrālajos rajonos un Kurzemē. Karstums gaidāms visā valsts teritorijā - pēcpusdienā tas daudzviet sasniegs +27, +28 grādu atzīmi. Vien līča piekrastē Kurzemē gaisa temperatūra būs tikai nedaudz virs +20 grādiem.

Pūtīs mērens austrumu vējš. Gaidāms neliels mākoņu daudzums. No rīta vietām Rietumlatvijā līs un dārdēs pērkons; dienā nokrišņu varbūtība būs maza.

Rīgā gaiss sakarsīs līdz +29 grādiem, sauli brīžiem aizsegs mākoņi, pūtīs mērens austrumu vējš.

Dienas vidū vēlams izvairīties no atrašanās saulē, jo gaidāma ļoti augsta ultravioletā radiācija.

Rīgā tikai saullēktā gaisa temperatūra noslīdējusi nedaudz zem +20 grādiem

Nakts uz otrdienu vissiltākā bija galvaspilsētā – Rīgas centrā vēl pusnaktī bija +23 grādi un tikai piecos rītā gaisa temperatūra noslīdēja dažas grāda desmitdaļas zem +20 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Arī starptautiskajā lidostā «Rīga» gaisa temperatūra naktī bija +20..+22 grādi un tikai piecos rītā tā noslīdēja līdz +19 grādiem.

Naktis ar minimālo gaisa temperatūru +20 grādu un vairāk mēdz saukt par tropiskajām naktīm.

Pārējā Latvijā gaisa temperatūra otrdienas naktī un agrā rītā pazeminājās līdz +14..+18 grādiem, valsts austrumu daļā vietām līdz +12..+13 grādiem.

Jau ziņots, ka maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,8 grādiem Mērsragā līdz +29,8 grādiem Jelgavas novērojumu stacijā.

Savukārt 30.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -6 grādi augstākajās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu